Werkzaamheden

Werkzaamheden aardappelen

Aardappelpoten

De aardappels worden gepoot met pootmachines van Grimme. Onze pootmachines zijn hydraulisch aangedreven zodat er variabel gepoot kan worden op elke gewenste afstand. Er wordt gepoot met behulp van gps.

Schoffelen en aanaarden

6 meters schoffelmachine voor het schoffelen en aanaarden van aardappelen.

Spuiten

We spuiten de gewassen grotendeels met Agriac Conder Endurance spuiten, deze spuiten zijn uitgerust met een spuitboom van 54 meter breed en zijn gps aangestuurd om zo de overlapen te reduceren tot het minimum wat ook het middelen gebruik minimaliseert.

Aardappelrooien

Het aardappel rooien gebeurt met verschillende rooimachines van Grimme

We hebben een Grimme Varitron 470, dit is een 4 rijige zelfrijdende aardappelrooier welke zich kenmerkt door de reinigingsmethode met verschillende loofrollen en een MultiStep reiniginssysteem.

Daarnaast kan er gerooid worden met een Grimme Ventor 4150,  dit is tevens een 4 rijige zelfrijdende aardappelrooier. Deze machine kenmerkt zich door het bewezen doorvalmat systeem en de reiniging van horizontale egelbanden.

Daarnaast wordt er nog gerooid met een Grimme EVO 290, dit is de een 2-rijige verstek bunker rooier met het doorvalmat systeem en horizontale egelbanden. Deze machine is tevens uitgerust met wielaandrijving om zo de natte plekken ook goed door te komen.

Transport en inschuren

Het trandporteren van de aardappelen kunnen wij ook voor u verzorgen, daarnaast kunnen wij ook bij u inschuren. We beschikken over een moderne Grimme inschuurlijn met eventueel een kistenvuller om de goed in kisten te draaien.

Bemesting

Wij kunnen vrijwel alle werkzaamheden in vloeibare, vaste mest en kalk verzorgen. daarnaast kunnen wij ook vrijwel alle mestsoorten en kalk leveren. Alle soorten van bemesten wordt met behulp van GPS uitgevoerd zodat er minimale overlap is en de mest zo goed mogelijk verdeeld wordt.

Zodebemesten

Zodebemesten met Vredo in hondegang.

Bouwlandbemesten

Met een 2 tal Vredo en Veenhuis Rotomax mesthaspel systeem.

Verstrooien

Vaste mest en compost verspreiden wij met een Strautmann breedstrooier.

Kunstmeststrooien

Kunstmest wordt gestrooid met een Amazone strooier welke tot 54 meter kan strooien, deze strooier is uitgerust met GPS en een weeginrichting.

Kalk

Voor het leveren en verspreiden van Kalk kunt u ook bij ons terecht. Het Kalk strooien gebeurt doormiddel van een Kuxmann kalkstrooier. Het strooien gebeurt ook doormiddel van GPS om de verdeling zo goed mogelijk te kunnen maken. Teven is op ons bedrijf een weegbrug aanwezig zodat wij de precieze hoeveelheden bij u kunnen leveren.

 

Werkzaamheden bieten en cichorei

Zaaien

Bieten en cichorei worden beide gezaaid met een Monosem NG Plus zaaimachine, 6 meter breed met zaaicontrole en eventueel granulaat toediening in de rij.

Schoffelen, aanaarden, frezen en eggen

Alle werkzaamheden worden met een werkbreedte van 6 meter uitgevoerd.

Onkruid toppen

Onkruid toppen wordt gedaan met een een omgebouwde 4 element Claas schudder. Deze hebben wij in eigen werkplaats ontwikkeld om zo het onkruid wat boven de bieten en cichorei uitkomt om te kunnen maaien.

Spuiten

We spuiten de gewassen grotendeels met Agriac Conder Endurance spuiten, deze spuiten zijn uitgerust met een spuitboom van 54 meter breed en zijn gps aangestuurd om zo de overlapen te reduceren tot het minimum wat ook het middelen gebruik minimaliseert.

Rooien

Het rooien van bieten en de cichorei gebeurt met een Agrifac HexxTraxx bunkerrooier. Deze 6 wielige machine zorgt voor een lage bodemdruk en met de capaciteit van 12 rijen in 1 keer te rooien ontstaat er een hoge capaciteit. De rooier is voorzien van hydraulisch verstelbare hekken en een axiaal rollenset. Tevens een intergraal ontbladeraar om het loof weer op de juiste plek terug te leggen.

Om er cichorei mee te kunnen rooier zijn er dichtere zonnen in gezet en zijn de hekken deels af te sluiten met platen om zo de dunne wortels in de machine te houden.

Transport

Ook hierbij is transport mogelijk.

Werkzaamheden graan

Graan zaaien

Graan wordt gezaaid met een 6 meter brede Rabewerk Pneumaat, met computerdosering en rijpadschakeling. Of in één werkgang met een spitmachine met daarop een drie meter brede zaaimachine, ook pneumatisch met computerafgifte en rijpadschakeling.

Oogsten van graan

Maaidorsen met een Claas Lexion 460 met 7.5 meter maaibord, verliesmonitor en strohakselaar. Hierbij kunnen wij ook het transport verzorgen.

Claas Lexion

De hoge oogstcapaciteit van de Lexion is te danken aan het ontwerp van het dorsgedeelte. De Lexion is voorzien van een snel voorscheidingsysteem waarmee tot 30% meer graan kan worden gescheiden vóór het dorsen. Daardoor hoeft er minder graan door de grote cilinder, wat resulteert in een meer uniforme gewasdoorstroming en een hogere kwaliteit van het graan. Een ander kenmerk is het drie-dimensionale zeefsysteem dat de korrels gelijkmatig over de zeef verspreidt, zelfs op hellingen tot 20 procent.

Werkzaamheden gras

Grasmaaien

Wij maaien met 2 Claas tripple maaiers met kneuzers. Tevens is 1 maaier uitgerust met bandjes om zo het gras direct op zwad te kunnen leggen, dit kan makkelijk zijn wanneer er een snede is waar weinig gras in staat of wanneer de snede eigenlijk niet hoeft te drogen. Hier wordt dan het harken bespaard. Het maaien met kneuzers versnelt en drogingsproces en kan een schud beurt besparen.

Harken

Wij werken met een Krone hark met een werkbreedte van 14 meter.

Grashakselen

Het hakselen gebeurt met een Claas Jaguar 970, voor het vervoeren van het gras hebben wij 2 schuitemaker silagewagens welke zijn uitgerust met aangedreven wielen om zo goed over een rij kuil te kunnen komen. Daarnaast zijn deze wagens uitgerust met doseerwalsen om zo het product los en mooi verdeeld over de kuil te kunnen lossen.

Gras inkuilen

Met 2 Schuitemaker Rapide 2085 opraapsnijwagen, 42 m³ DIN inhoud, hoge rijsnelheden tijdens het laden en goede manoeuvreerbaarheid.
Op de kuil een kuilverdeler met tractor en shovel.

Houdt uw koeien tevree,
Laat uw gras maaien en inkuilen
door loonbedrijf Sandee.

Werkzaamheden grondbewerking

De bedoeling van grondbewerking is de bodem optimaal klaar te maken voor het gewas. Een homogene en voor wortelontwikkeling toegankelijke bouwvoor.

Dit kunnen wij op verschillende manieren voor u bewerkstelligen, zo kunnen wij een perceel spitten eventueel met woeler ervoor aan. Kunnen wij het perceel voor u cultiveren met hierachter aan een vorenpakker of wij ploegen het perceel.

Duurzame landbouw

Duurzame landbouw begint bij een gezonde bodem. Afstemming tussen bodemkwaliteit, biodiversiteit en mineralenmanagement. Daarvoor is maatwerk & kennis nodig op bedrijfsniveau.

Werkzaamheden grondverzet en slootonderhoud

Mobiele kraan

We beschikken over een mobiele Doosan DX 140 kraan met draaikantelstuk. Daarnaast zijn er diverse bakken aanwezig, een stenenklem, sorteergrijper aardappelbak en maaikorf

Klepelmaaier

Een zware klepelmaaier van Dücker om het talud te maaien.

Wallenfrees

Een Bos wallenfrees om het slootvuil te verspreiden.

Combidumper

Er zijn 2 combidumers van circa 12m3  Welke gebruikt kunnen worden voor het transporteren van grond puin en afval.

Kilverbak

Voor het egaliseren hebben wij een 3 meter 80 brede kilverbak.

Sleuvenfrees

Een sleuvenfrees om wateroverlast te voorkomen of water te verwijderen van het perceel.

Werkzaamheden maïs

Maïszaaien

Voor het maiszaaien hebben wij een Monosem Mais zaaien machine in gebruik, voorop de trekker hebben wij een pneumatische bak om zo direct kunstmest bij de rij in te zaaien.

Maïs spuiten

Met onze Agrifac spuiten kunnen wij uitstekend mais spuiten tegen bijvoorbeeld Blad ziekten. Door de hoge bodemvrijheid en de variabele breedte verstelling van de spuit is er minimale schade in het gewas.

Maïshakselen

Het hakselen gebeurt met een Claas Jaguar 970, voor het vervoeren van het gras hebben wij 2 schuitemaker silagewagens welke zijn uitgerust met aangedreven wielen om zo goed in natte omstandigheden kunnen werken. Daarnaast zijn deze wagens uitgerust met doseerwalsen om zo het product los en mooi verdeeld over de kuil te kunnen lossen.

Werkzaamheden diversen

Gladheidbestrijding

Wij kunnen terreinen en wegen sneeuwvrij maken met een verstelbare sneeuwschuif voor op de tractor.

Tevens is er ook een hydraulisch aangedreven veegmachine aanwezig.

Dieplader

Wij kunnen uw machines en tractoren vervoeren door middel van onze dieplader met een lengte van 12 meter.

Heftrucks

Er zijn twee heftrucks beschikbaar, met schepbakken en kistenkantelaars.

Werkplaats

U kunt in onze goed uitgeruste werkplaats terecht voor onderhoud en reparatie van uw machines.

Weegbrug

Voor het wegen van uw producten of machines kunt u ook bij ons terecht.